Türkiye et artırımında Avrupa’yı solladı, vatandaş ete hasret kaldı.
Türkiye et artırımında Avrupa’yı solladı, vatandaş ete hasret kaldı.
<p>Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması.</p>
<p>Türkiye’de geçtiğimiz günlerde birinci olarak İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde başlayan kiraz hasadı, ikinci olarak Bilecik’te yapıldı. Bu yıl birinci hasat toptan 35-45 liradan İstanbul hallerine giderken bir zincir markette 199 liradan satıldığı görüldü. Bilecik’in kirazı ile meşhur Küre Köyü’nden ’erkenci’ diye isimlendirilen kirazın birinci hasadı yapılıyor. Köylüler yerinde 35-45 lira ortasında olan kirazın fiyatının Söğüt ve Bilecik pazarında 70 liraya, İstanbul’da ise 120 liraya kadar çıktığını söyledi. Bir zincir markette ise kirazın 199 liradan satıldığı görüldü. “BU SENE FİYATLAR UCUZ, KİLOSU KİRAZA NAZARAN DEĞİŞİYOR” Kiraz üreticisi Nurcan Aşık, yaklaşık 1 hafta evvel ufak ufak hasada başladıklarını anlatarak, “Biz buna ’Kara bodur’…</p>
<p>Kahramanmaraş’ta ‘bal doktoru’ olarak bilinen 72 yaşındaki Nusret Sapsız, 30 yıl evvel yaşadığı mahkeme olayını gözyaşlarıyla anlatarak, “Balımız bozuk çıkar dükkanımız kapanırsa ailemizin yüzüne nasıl bakarız dedik ve sonra ucuz kurtulduk” diye konuştu. Nusret amca, o periyotlar Türkiye’de ‘standart bal’ analizi olmadığını, mahkeme sonucu sattığı balın standart bal olarak örnek alınacağı kararının çıktığını söyledi. Dulkadiroğlu ilçesi Saraçhane Çarşısı’nda esnaf olan balcı Nusret Sapsız (72), ürettiği balları yıllardır Türkiye’nin dört bir yanına yolluyor. Yaşlı vatandaş kentte, ‘bal doktoru’ olarak da biliniyor. Müşterilerinin beğenisi her vakit kazanmayı hedeflediği için 30 yıl evvel yaşadığı adliye olayını gözyaşları ile anlatan Sapsız, “Buradan tahlil için…</p>
<p>Vatandaş kamuda tasarruf paketine reaksiyon gösterdi. Evvel Saray’dan başlayın dedi.</p>
Our website uses cookies to improve your experience. Learn more about: Cookie Policy
Yorum Yap